8.9

Musa Stress Management

Musa Stress Management
Musa, het Koreaanse woord voor strijder, staat voor kracht, wijsheid en leiderschap. In deze training leer je, door het toepassen van praktische oefeningen uit de oosterse krijgskunsten, letterlijk en figuurlijk balans te vinden in je leven en werk.
Heb je een vraag over deze training?
Bel ons: Of stel je vraag per mail:
Contact
 • In deze tijd hebben mensen hoge verwachtingen, staan onder druk en worden geplaagd door stress. Niet alleen vanuit het werk, maar ook vanuit gezin, vrienden en met name vanuit zichzelf.

  Voor wie?

  Deze training is geschikt voor iedereen die in de hectiek van deze tijd:

  • te veel en te vaak stress heeft;
  • gezond van lichaam en geest wil worden en blijven;
  • in harmonie wil zijn met zichzelf en anderen;
  • wil leren zich te concentreren en ontspannen middels ademhaling en meditatie;
  • nieuwsgierig is naar westerse psychologie en oosterse filosofie.

  Wat kunnen wij leren van de oosterse krijgskunsten? 

  Oosterse krijgskunsten zijn te beschouwen als een vorm van ‘actie-filosofie’. Er zijn weinig activiteiten zo ‘mindful’ als een intense mentale èn lichamelijke training!

  De oosterse krijgskunsten zijn gericht op het ontwikkelen van een sterk karakter via mentale en lichamelijke training. Het ultieme doel van oosterse krijgskunsten is niet het verslaan van een tegenstander, maar het verslaan van je ‘oude zelf’ en je ontwikkelen tot wie je kan zijn, je ‘beste zelf’.

  Resultaat

  In deze training leer je enkele eenvoudige en zeer praktische technieken van de oosterse krijgskunsten om je te helpen je stress te beheersen, je zelfcontrole te behouden, je zelfvertrouwen te vergroten. Je leert hoe je tegelijkertijd kunt ontspannen en concentreren middels eenvoudige en direct toepasbare ademhalings- en meditatieoefeningen. 

  Inhoud

  De volgende praktische onderwerpen m.b.t. je werk en persoonlijke leven komen aan bod: 

  • fysieke en psychische oorzaken, symptomen en gevolgen van stress;
  • biochemische relatie tussen lichaam en geest;
  • focus, doorzettingsvermogen, discipline, respect, balans;
  • flow en mindfulness;
  • acht verschillende passieve en actieve meditatievormen.

  Werkwijze en leerstijl

  Korte theoretische uitleg en actieve oefeningen wisselen elkaar af in dialoog en spelvorm. Een aantal oefeningen is fysiek, maar voor iedereen haalbaar, mits blessurevrij en onder het advies van 'respecteer je eigen grenzen'. Leren door doen en leren van elkaar staan centraal.

  Groepssamenstelling

  Wij streven naar een groepssamenstelling met een diversiteit in achtergrond en werkomgeving om zo het leereffect te vergroten. De meeste deelnemers werken op middelbaar en hoger niveau en zijn afkomstig uit het bedrijfsleven en de overheid. De groepsgrootte is maximaal 10 deelnemers.

  De trainer

  De trainer is Dr. Leo Chung, hij is in de sport psychologie gepromoveerd aan de Kyunghee Universiteit te Zuid-Korea. Hiervoor heeft hij uitgebreid onderzoek gedaan naar de meetbare positieve effecten van het beoefenen van oosterse krijgskunsten. Hij heeft veel internationale managementervaring bij de overheid en in het bedrijfsleven en bekwaamt zich al ruim 30 jaar in diverse oosterse krijgskunsten zoals Taekwondo en Hapkido. Zijn stress management benadering is gebaseerd op het door hem ontwikkelde model: “THE-SLAM!”. Hierin maakt hij gebruik van oosterse filosofie en westerse managementtheorieën gecombineerd met mentale en fysieke oefeningen zoals ademhalingstechnieken en actieve meditatie. Leo spreekt vloeiend Nederlands.

  Duur

  De training bestaat uit één dag en kent meerdere startdata per jaar. Tijden van een trainingsdag:

  09.30 uur - 17.00 uur

  Prijs

  Trainingsprijs bedraagt € 505,55, dit bedrag is exclusief verplicht materiaal (à € 25,00) en accommodatie arrangement (à € 80,00).

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Het accommodatie arrangement is opgebouwd uit het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en lunch. Als je dieetwensen hebt verzoeken wij je ons daarvan op de hoogte te stellen.

Heb je een vraag over deze training?
Bel ons: Of stel je vraag per mail:
Contact