8.9

Kom In Je Kracht (KIJK) stap 2

Kom In Je Kracht (KIJK) stap 2
Wil je alles uit jezelf blijven halen? Dan maak je in deze training een verdiepingsslag naar je relevante groeithema´s. Zodat je op een duurzame manier open en vrij in het leven kan blijven staan.

Schrijf je nu in!Max. deelnemers: 8
Duur: 2 x 1 dag
 • Training€ 990,00
 • Materiaal€ 10,00
 • Accommodatie€ 160,00
 • Totaal (exclusief btw)€ 1.160,00
Indien je in aanmerking komt voor een van btw-vrijgestelde trainingsprijs, dan rekenen wij een toeslag van 10%.
Offerte aanvragen in-company
Heb je een vraag over deze training?
Bel ons: Of stel je vraag per mail:
Contact
 • Deze verdiepingstraining Kom In Je Kracht stap 2 is een vervolg op de Kom In Je Kracht (KIJK) training. Het is een tweedaagse training waarin wordt voortgebouwd op de kennis en inzichten van de KIJK training. In de KIJK training ben je als het goed is uit je comfortzone gehaald, heb je gekeken naar opjagers (drivers) en afweer en heb je je Volwassene geactiveerd.

  Niet werkende copingstijlen zoals controlegedrag, vermijding of ontkenning heb je vervangen door een actieve copingstijl: de realiteit aangaan en aanpakken.

  In de KIJK stap 2 training gaan we nog een stapje dieper. Hoe zorg je ervoor dat je niet terug glijdt naar het oude bekende? Hoe kan je op een duurzame manier open en vrij in het leven blijven staan? We maken verbinding met de onderliggende thematiek die je bezighoudt, die als het ware bij jou 'hoort'.


  Voor wie?

  Deze training is écht wat voor jou als je:

   • veel uit de KIJK hebt gehaald en 'zin hebt in meer';
   • benieuwd bent wat er nog meer uit jezelf te halen is;
   • graag eens naar je onderliggende thema's wilt kijken;
   • wilt blijven opschonen en groeien!
   • en.......je de KIJK training hebt afgerond.


  Resultaat

  Na het volgen van deze training:

   • heb je zicht op je eigen thematiek; wat blijft jou remmen, wat knaagt er, wat roept er om eens aangekeken te worden?
   • weet je de invloed van jouw hechtingsproces op je actuele thematiek;
   • weet je je eigen Karakterstructuur (typologie) en hoe je daar doorheen kunt werken;
   • heb je op diverse manieren met je belemmeringen 'gestoeid' en weer een groeistap gezet.


  Wat deelnemers zeggen

  "Het heeft mij dichterbij mezelf gebracht."
  "Ik vond het mooie dieperliggende kennis over mezelf."
  "Ik heb veel meer inzicht gekregen in waarom ik doe wat ik doe en ben nu ook instaat om dat wat ik niet meer wens, anders te doen."
  "Een heel mooie training die ik zeker ook anderen heb aangeraden."


  Inhoud en werkwijze

  Deze twee dagen zijn een vervolg op de KIJK training, doch met een andere scope. Waar je in de KIJK hebt gekeken naar alledaagse zaken die je belemmeren ga je in de KIJK stap 2 verder met verantwoordelijkheid nemen voor je thema's. Thema's zijn bijvoorbeeld:

   • alleen of samen zijn,
   • autoriteit nemen of vluchten,
   • loyaal zijn of voor jezelf kiezen,
   • perfectie willen of kunnen loslaten.

  Wanneer en hoe zijn jouw thema's in je leven gekomen? Wat maakt dat ze zo hardnekkig een rol blijven spelen?

  Om dat te achterhalen werken we met de typologie van Reich: karakterstructuren. Een bepaalde karakterstructuur (bijvoorbeeld de Symbiotische) werkt bevorderend op je overlevingsgedrag, maar belemmert je ruimte om zelf los van de ander te gaan 'leven'. In een karakterstructuur komt je thematiek mooi tot uiting, het is verbonden aan jou en je opvoeding. Hoe kom je er wat meer los van?

  We zoomen in op hechting, loyaliteit en rouw. Daarmee trainen we op jouw vaak onzichtbare maar voelbare thematiek en minder op je zichtbare belemmeringen in gedrag. Hoe zie je jouw originele hechtingspatroon nog terug in je huidige thematiek? Welke rol speelt loyaliteit nog in je huidige handelen? En waar kun je nog winnen door oud verdriet een plek te geven?

  Alle processen zijn veilig te doorlopen. Er ligt in de KIJK 2 minder nadruk op confrontatie en meer op weerspiegeling, invoelen, aanvaarden, doorleven. Het is een heerlijke intense training zonder zweverigheid.

  We doen veel oefeningen plenair of in tweetallen. De werkvormen passen we daarnaast ook specifiek aan aan je individuele leerdoelen, zodat jij goed aan bod komt. Je weet vast nog uit de KIJK training dat we inividuele aandacht hoog in het vaandel hebben!


  Groepssamenstelling

  Wij streven naar een groepssamenstelling met een diversiteit in achtergrond en werkomgeving om zo het leereffect te vergroten. Het werkt het beste als we uit elke karakterstructuur een of meer deelnemers hebben, zodat je het verschil goed kunt zien. De meeste deelnemers zijn afkomstig uit het bedrijfsleven, de zorg en de overheid. De groepsgrootte varieert tot 10 deelnemers.


  Duur

  De training bestaat uit twee separate dagen met een tussenliggende periode van drie weken. De Kom In Je Kracht stap 2 kent diverse startdata per jaar. Maximaal 10 deelnemers per groep.

  Duur trainingsdagen: 9.30 uur - 17.00 uur.


  Prijs

  Trainingsprijs bedraagt € 990,00. Dit bedrag is exclusief verplicht materiaal (à € 10,00) en accommodatie en arrangement (à € 160,00).

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

  Het materiaal bestaat uit een handout en schrijfmateriaal.

  Het accommodatie arrangement is opgebouwd uit het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een fantastische lunch. Als je dieetwensen hebt verzoeken wij je ons daarvan op de hoogte te stellen.

Heb je een vraag over deze training?
Bel ons: Of stel je vraag per mail:
Contact