8.9

Online workshops

Online workshops

Leren waar jij wilt


Live, online en interactief leren in een kleine groep vanaf een plek die jij kiest

Voor je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling hoef je de deur niet meer uit! Onze online workshops volg je op je werkplek, daar waar je het geleerde meteen in de praktijk kunt brengen. Of vanaf een andere locatie natuurlijk. Enige voorwaarde is een goede telefoon- en internetverbinding, verder kan alles precies zoals het jou uitkomt.

“Ik was echt aangenaam verrast dat je in 2 uur tijd zoveel kunt doen in een online workshop.”


Welke workshops biedt Schoonderwoerd?

Wat is jouw leerdoel? Kies de workshop die jou geeft wat je nodig hebt. Niet meteen een hele training, maar de focus op 1 onderwerp tegelijk. Daarna kan je zelf jouw ideale volgende workshop kiezen.

Wij hebben onderstaande online workshops binnenkort gepland staan in het open aanbod:

Onderstaande online workshops zijn ook beschikbaar, neem contact met ons op om deze met jou in te plannen:

Liever een complete training op maat? We helpen je graag!

Contact

_______________

Een "pressure cooker" wordt een online workshop wel eens genoemd. In korte tijd ben je intensief aan de slag rondom een bepaald thema


Online workshops. Wel de lusten, niet de lasten

Slechts 30% van het potentieel van de gemiddelde medewerker wordt benut. Zonde toch? Haal meer uit trainingen. Het voordeel van training boven zelfstudie is de interactie met anderen. Dat levert een enorme meerwaarde. Daarvoor moet je wel op pad. Veelal betekent dat de file in, je bent veel tijd kwijt. Geen behoefte aan file, hoge kosten, of een gehele training? Kies dan aan de hand van jouw leerdoelen uit onze online workshops. Je kunt goed inzoomen op 1 onderwerp tegelijk en je op deze manier de stof goed eigen maken.

Wat heb je nodig?

 • Een telefoon.
 • Een computer met internetverbinding.
 • Een rustige werkplek.Live en interactief

De workshops zijn kort, online, live en interactief. Het is alsof je met de trainer en de andere deelnemers in een trainingsruimte zit – maar dan virtueel. Allerlei werkvormen zijn mogelijk, ook in kleinere groepjes uit elkaar gaan om te oefenen waarna je weer terugkomt in de hele groep. Deze ‘virtual classrooms’ duren 2 uur. Je volgt ze in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers. Alle workshops worden gegeven door een professionele trainer. Deze wordt ondersteund door een co-trainer.

De online workshop volg je samen. Wij geloven in de toegevoegde waarde van interactie. Je hebt contact met trainer en de andere deelnemers alsof je bij elkaar in dezelfde fysieke ruimte zit. We maken gebruik van zowel video, audio als chat. Hierdoor kan je al jouw vragen stellen, laagdrempelig ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Deze vorm van leren is ook ideaal is voor verlegen mensen. Veilig achter de computer blijkt het minder ongemakkelijk om vragen te stellen en actief mee te doen.

Bij elke workshop ontvang je een hand-out met de belangrijkste onderwerpen die worden behandeld, oefeningen, opdrachten en links naar relevante informatie.


Online workshops hebben rendement

Je werkt doelgericht aan je persoonlijke ontwikkeling. Naast dat de workshops effectief zijn, zijn ze ook leuk! Tijdens de workshops staat jouw praktijk en problematiek centraal. Zo is alles direct en concreet toe te passen. Je voelt de energie om aan de slag te gaan en je weet nu ook hóe. Ook onze trainingsacteurs laten je tijdens rollenspellen echt oefenen met de materie. Zo haal je meer rendement uit de workshop.

 • Elke workshop duurt 2 uur.
 • De workshops kunnen in de ochtend, middag en avond worden gepland.
 • Workshops worden meerdere keren gegeven.
 • De workshops zijn interactief.
 • Er zijn maximaal 12 deelnemers.


oké klinkt goed, maar WAT IS EEN ONLINE WORKSHOP nou precies?

Via je computer in de trainingsruimte

Het is een werkelijke training, begeleid door een trainer. Dus iets anders dan een e-learning of een videocursus: De deelnemers loggen bij een online workshop op hetzelfde tijdstip in op hun eigen computer en komen zo in de virtuele trainingsruimte. Inloggen is eenvoudig en je kunt van tevoren rustig testen of het lukt.

In die virtuele trainingsruimte zie je het ‘schoolbord’ waarop de trainer powerpoints, filmpjes, een whiteboard en meer ter beschikking heeft. Via chatboxen, telefoonlijn en eventueel de webcam maak je direct contact met de trainer en de andere deelnemers – inderdaad alsof je bij elkaar in de trainingsruimte zit. 

Groot leereffect zonder reistijd

Een online training kun je volgen vanaf je eigen (thuis)werkplek. Daardoor is de omgeving waar je het in de praktijk gaat brengen uitermate dichtbij. Deelnemers gaan geïnspireerd meteen weer aan het werk; praktijk & theorie liggen dichter bij elkaar!

Voordelen van online workshops

 • Eén onderwerp tegelijk.
 • De gelegenheid om zelf een training samen te stellen door meerdere workshops te volgen.
 • Oefenen met trainingsacteurs in realistische rollenspellen.
 • Fijn vanaf eigen werkplek, of thuis. Je hoeft de deur niet uit.
 • Geen CO2 uitstoot, noch tijdrovende files.
 • Het scheelt de werkgever honderden euro's.


Computer opstarten, inbellen en leren maar!

Filters