8.9

Online workshop Luisteren,Samenvatten, Doorvragen

Online workshop Luisteren,Samenvatten, Doorvragen
In deze online workshop leer je gesprekstechnieken die je helpen om beter te communiceren. Dat maakt jou een betere gesprekspartner, zowel in het werk als privé.

Schrijf je nu in!Max. deelnemers: 12
Duur: 2 uur
 • Training€ 150,00
 • Totaal (exclusief btw)€ 150,00
Indien je in aanmerking komt voor een van btw-vrijgestelde trainingsprijs, dan rekenen wij een toeslag van 10%.
Offerte aanvragen in-company
Heb je een vraag over deze training?
Bel ons: Of stel je vraag per mail:
Contact
 • Voor wie

  Als je voor je werk of privé vaak gesprekken voert die je effectiever wilt laten verlopen, of om een andere reden effectiever wilt communiceren, biedt deze workshop wat je zoekt.

  Heb je geregeld het gevoel dat je boodschap niet overkomt? Dat je langs elkaar heen praat? Of kun je je vinger er niet achter krijgen wat de ander nu precies bedoelt? Dan is het tijd voor de workshop Luisteren, samenvatten, doorvragen (LSD).


  Resultaat

  Na het volgen van deze workshop:

   • kun je benoemen wat de LSD-methode is;
   • heb je inzicht in de verschillende soorten vragen en luisterniveaus;
   • kun je de LSD-methode toepassen tijdens een gesprek;
   • kun je doorvragen met verschillende soorten vragen.


  Inhoud

  In deze workshop leer je gesprekstechnieken die je helpen om beter te communiceren. Dat maakt jou een betere gesprekspartner, zowel in het werk als privé.

  Luisteren, samenvatten en doorvragen zijn tools die je helpen om te begrijpen wat iemand precies bedoelt. Dat zijn belangrijke vaardigheden, of je nu iets wilt verkopen of een lastig gesprek hebt met een klant of een medewerker. Je kunt immers alleen goed op de situatie inspelen als je precies weet wat er speelt en wat er nodig is.

  Een goede gesprekstechniek helpt om vertrouwen op te bouwen en het plaatje compleet te krijgen, waardoor je de ander beter kunt helpen en je eigen doelen makkelijker kunt bereiken.

  De volgende onderwerpen/ werkvormen komen aan bod:

   • luisteren in niveaus;
   • LSD-methode;
   • vraagtechnieken en soorten vragen;
   • veel oefenen in drietallen.


  Werkwijze en DUUR

  De workshops zijn live en interactief, alsof je met de trainer en de andere deelnemers in een trainingsruimte zit – maar dan virtueel. Allerlei werkvormen zijn mogelijk, ook in kleinere groepjes uit elkaar gaan om te oefenen waarna je weer terugkomt in de hele groep. Deze workshops worden gegeven in de vorm van ‘virtual classrooms’ en duren steeds 2 uur. Je volgt deze in een kleine groep van 4-12 deelnemers.

  De (verplichte) warming-up start 20 minuten van tevoren, in die tijd word je rondgeleid en kan je oefenen in de online omgeving.


  Prijs

  De trainingsprijs bedraagt € 150,00, dit bedrag is exclusief BTW.

  WAT IS EEN ONLINE WORKSHOP?

  via je computer in de trainingsruimte

  Het is een werkelijke training, begeleid door een trainer. Dus iets anders dan een e-learning of een videocursus: De deelnemers loggen bij een online workshop op hetzelfde tijdstip in op hun eigen computer, en komen zo in de virtuele trainingsruimte. Inloggen is eenvoudig en je kunt van tevoren rustig testen of het lukt.

  In die virtuele trainingsruimte zie je het ‘schoolbord’ waarop de trainer powerpoints, filmpjes, een whiteboard en meer ter beschikking heeft. Via chatboxen, telefoonlijn en eventueel de webcam maak je direct contact met de trainer en de andere deelnemers – inderdaad alsof je bij elkaar in de trainingsruimte zit.

  groot leereffect zonder reistijd

  Een online training kun je volgen vanaf je eigen (thuis)werkplek. Daardoor is de omgeving waar je het in de praktijk gaat brengen uitermate dichtbij. Deelnemers gaan geïnspireerd meteen weer aan het werk; praktijk & theorie liggen dichter bij elkaar!

  voordelen van online workshops

   • Eén onderwerp tegelijk.
   • De gelegenheid om zelf een training samen te stellen door meerdere workshops te volgen.
   • Oefenen met trainingsacteurs in realistische rollenspellen.
   • Fijn vanaf eigen werkplek, of thuis. Je hoeft de deur niet uit.
   • Geen CO2 uitstoot, noch tijdrovende files.
   • Het scheelt de werkgever honderden euro's.


  Een "pressure cooker" wordt een online workshop wel eens genoemd. Gedurende korte tijd ben je intensief aan de slag rondom een bepaald thema.

  Klik hier voor meer informatie over onze online workshops.


Heb je een vraag over deze training?
Bel ons: Of stel je vraag per mail:
Contact