8.9

Onze gezichten

<< Terug
 • Pep Degens

  Pep Degens

  Mijn naam is Pep Degens. De ochtend dat ik 40 jaar werd -inmiddels een aantal jaren geleden- besloot ik hiervoor te gaan staan. Mensen vroegen me altijd voor, tijdens en na een training of het mijn artiestennaam was. Voelden zich opge-pept dus begrepen wel waarom ik zo heette. Ik wimpelde dat altijd een beetje af onder het motto ách ik doe mijn best'. Inmiddels weet ik wat ik wel en niet kan. Ik kan goed met teams werken, ik begrijp teamgedrag. Ik stoei graag met teamdynamiek en ontwikkel de interactie en samenwerking naar een hoger niveau.

  Mijn passie ligt dus bij mensen begrijpen, mensen de weg wijzen, mensen uitnodigen en waar nodig hard aanpakken. Ik ben dol op situaties die hopeloos klem lijken te zitten en ga daar steeds natuurlijker mee om. Niet als Pep de trainer maar als pep himself. Met humor, overdrijving, af en toe een Peptalk en rake opmerkingen krijg ik een team altijd wel weer los.

  Ik heb het vak geleerd in een groot aantal functies, om te beginnen als Luchtmachtofficier. Ben daarna overgestapt naar PNO Consultants en later Economische Zaken van de Gemeente Utrecht. Daarna begon ik als zelfstandig trainer en heb daarbinnen nog tweemaal als interimmer een baan aanvaard bij Leeuwendaal en later bij Schoonderwoerd. Ik zie dat ik mij stapsgewijze en via zijstappen heb ontwikkeld en dat is wat ik iedereen gun. Niet teveel in Controle, maar wel maximaal in regie. Je eigen koers uitzetten en dan reageren op elke kans en tegenslag die voorbij komt. Relaxed. Onbevangen.

  De afgelopen jaren voel ik dat ik op het goede spoor zit. Ik bloei in wat ik doe en kan mensen onderweg raken en aanzetten tot daden en tot groei. Een heerlijke tijd dus. Privé maak ik graag tijd voor mijn vrouw en 5 kinderen. Die hebben ook wel eens een opPepper nodig....        

  Pep geef onder andere de training Kom In Je Kracht en Kom In Je Kracht Stap 2.