8.9

Onze gezichten

<< Terug
 • Leo Chung

  Leo Chung

  Na bijna 30 jaar Nederland, 3 jaar Duitsland en 1 jaar Afghanistan, woon ik sinds 2009 weer in Zuid-Korea. Met ruim 15 jaar werkervaring in grote en kleinere organisaties in verschillende landen had ik eindelijk de moed gevonden om de gebaande paden te verlaten en ervoor te kiezen om mijn dromen te realiseren. Ik gaf een goede baan, prachtig appartement en twee auto"s op en ging weer studeren, dit keer een Ph.D. in de sport psychologie. Dapper volgens sommigen, onbezonnen volgens anderen. Zelf vind ik het vooral ontzettend leuk!

  Via cadet aan de Koninklijke Militaire Academie, hoofdofficier bij de luchtmacht, diplomaat en internal controller ben ik nu werkzaam in Seoul als zelfstandig trainer en coach. Mijn leven is af en toe net een achtbaan, professioneel en persoonlijk heb ik veel en intense veranderingen meegemaakt. Soms waren de veranderingen positief, soms ook niet, soms ook niet door mijzelf zo gekozen. In het diepste dal kon ik altijd balans vinden door mijn training in de oosterse krijgskunsten (Martial Arts), die kennis en ervaring wil ik graag delen met anderen.

  Ontspanning, energie, vitaliteit, beheersing, respect, discipline, moed, gematigdheid en focus; het zijn karaktereigenschappen die je ontwikkelt en aanscherpt middels oosterse krijgskunsten en die tevens onmisbaar zijn in het moderne stressvolle leven en op de werkvloer. Dit is niet slechts mijn mening, maar wordt algemeen erkend door neuropsychologen, sociologen, economen en filosofen. Boeken zoals de "Art of War" van Sun Tsu en "Book of Five Rings" van Miyamoto Musashi zijn dan ook verplichte kost op MBA-programma"s.

  Voor mijn proefschrift heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar de "Body-Mind Connection", een hip onderwerp in de psychologie, maar eigenlijk niets nieuws onder de zon voor "Martial Artists". Ik begon in te zien dat veel eeuwenoude aspecten van de oosterse krijgskunsten tegenwoordig als hippe onderwerpen zoals "mindfulness" en "flow" bekend staan. Ik houd niet van zweverigheid, ik laat deelnemers de voordelen van meditatie en ademhalingsoefeningen persoonlijk voelen. Deze voordelen zijn met wetenschappelijk onderzoek bewezen en zelfs de Harvard Business School biedt sinds enkele jaren meditatielessen aan. Volgens deelnemers zijn mijn workshops interactief, nuttig, uitdagend, horizonverbredend en vooral ontzettend leuk!

  Leo geeft de traingMusa Stressmanagement en Musa Stressmanagement stap 2