8.9

Persoonlijke profilering

<< Terug
 • Slimme organisaties doen aan APK-interventies

  Slimme organisaties doen aan APK-interventies


  Medewerkers die jaar in, jaar uit, hetzelfde werk doen, zetten hun vitaliteit op spel. De kans bestaat dat ze ‘vast-roesten’. Want gebruik je bepaalde (mentale) vaardigheden lang niet, dan verlies je ze uiteindelijk.

  En daarom stralen vitale organisaties van laag tot hoog uit dat medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen ontwikkeling. Maar hoe pakken ze dat aan? Met een APK-interventie!

  Met een functioneringsgesprek alleen red je het niet

  Medewerkers zijn op dit moment niet altijd enthousiast over ontwikkel- en functioneringsgesprekken. Vaak zijn die te kort door de bocht als het gaat om langere termijn visies op loopbaan of persoonlijke ontwikkeling. Maar wat werkt dan wel?

  Plan een APK interventie

  Organisaties die streven naar een gezonde doorstroming en motivatie op de werkvloer investeren steeds vaker in de lange termijn ontwikkeling van medewerkers. Met zogenaamde APK interventies (Aandacht voor Persoonlijke Kwaliteiten) worden medewerkers verantwoordelijk gemaakt voor hun eigen ontwikkeling: “waar sta ik nu en waar wil ik over 3 jaar staan?”

  Medewerkers krijgen zo de mogelijkheid om stil te staan bij de eigen inzetbaarheid en toekomstige ontwikkeling. Dat maakt medewerkers ervan bewust dat ze niet een baan voor het leven hebben.

  De oogst

  Voor de medewerkers: nieuw perspectief op loopbaan en eigen ontwikkeling.

  Voor werkgevers: de juiste personen op de juiste plek, vitaliteit en wendbaarheid van de organisatie, dalende verzuimkosten.

  Meer weten?

  De training ‘regisseur van eigen loopbaan’ is een veel gevraagde APK interventie vorm. Wij vertellen je er graag meer over: info@schoonderwoerd.nl of bel 030 293 48 99
Inspireer anderen: