8.9

Persoonlijke effectiviteit

<< Terug
 • Rust vinden in een drukke wereld; boekentips 2018!

  Rust vinden in een drukke wereld; boekentips 2018!

  De zomerzon, mooie omgeving, een koud glas limonade én een boek! Maar hoe kies je welk boek het wordt? Leer jij graag over jezelf? Dan hebben we wat voor je. Deze maand hebben we onze meest inspirerende trainers - allemaal dus - gevraagd naar wat zij jou aanraden deze zomer te lezen. Daar komt íe dan; de boekentips voor 2018!

  1 Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt  - Haemin Sunim
  De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft je inzicht in verschillende levenskwesties en geeft praktische adviezen voor het vinden van rust en het beter omgaan met jezelf en anderen. De kleurrijke, serene illustraties als 'visuele pauzes' zijn een rustgevende ervaring en geven je brein een boost. Dit boek prikkelt je hersenen wat je zeker nieuwe inzichten zal zorgen!

  2 Nooit meer te druk - Tony Crabbe
  Van onze trainer Carmen: “Nooit meer te druk heeft mij geholpen om de stappen te zetten die ik nu zet!”

  In dit boek legt Tony Crabbe uit dat drukte een vorm van gemakzucht is. Altijd druk zijn geeft een vals gevoel van productiviteit en zorgt ervoor dat je èchte keuzes vermijdt. Durf je deze vakantie kritisch naar jezelf te kijken? Leer dan van Tony hoe je een werkelijk productiever en gelukkiger leven kan leiden.


  3 De Bijzondere Reis Van Een Prikkel - Bouke de Boer
  Voor dit boek is een beetje voorkennis van NLP handig. Volgens Shanna, een van onze trainers, is dit een echte aanrader: “Bommetje vol goede informatie!”

  Wat stuurt jou? Wat zorgt ervoor dat je iets doet? De kracht van dit boek is dat de schrijver geen ingewikkelde verhalen vertelt, Bouke zegt waar het op staat. Door in de spiegel te kijken en bij jezelf te beginnen maken we volgens Bouke de wereld een betere plek. 


  Volgens hypnotherapeut Erickson schuilt er zelfs achter het meest bizarre gedrag een positieve intentie. Voor Erickson bestonden er geen cliënten die weerstand boden, alleen inflexibele communicatoren. In het geval van je gesprekspartner ben jijzelf de inflexibele communicator. Dit brengt ons bij de eerste vooronderstelling die wij erg waardevol vinden.