8.9

Persoonlijke effectiviteit

 • Hoe druk ben jij echt?
  11 september
  3 min

  Hoe druk ben jij echt?

  Zijn we te druk omdat er teveel te doen is? Of zijn we druk omdat we ervoor kiezen druk te zijn? Trechter wat écht belangrijk is voor meer rust in je agenda.
 • Waar richt jij je camera op?
  30 augustus
  3 min

  Waar richt jij je camera op?

  Soms voel je dat je stilstaat en geen energie hebt om de regie te pakken. Hoe kom je dan in beweging om weer de beste versie van jezelf te worden?
 • Hoe lang zit jij al in de gevangenis?
  7 augustus
  5 min

  Hoe lang zit jij al in de gevangenis?

  Voelt het soms alsof je opgesloten zit? Welke mentale tralies houden jou tegen? Geef je gevoelens, ervaringen en littekens de ruimte om weer baas te worden van je eigen leven.
 • Moeten, moeten, moeten
  14 juni
  5 min

  Moeten, moeten, moeten

  Ben je ever to do-vrij? Het eeuwige 'moeten' zit zodanig in ons gedrag verankerd, dat we ons leeg en zinloos voelen als we niet continu ergens naartoe op weg zijn. Ga voor Het Grote Genieten!
 • Neem een moment stilte
  16 mei
  4 min

  Neem een moment stilte

  In de drukte van het dagelijks leven is het soms fijn om even te vertragen. Neem een moment stilte voor nieuwe energie en kom in een diepere connectie met jezelf.
 • Minder stress, meer vrijheid
  6 maart
  8 min

  Minder stress, meer vrijheid

  Werkstress: beroepsziekte nummer één in Nederland. Naar schatting lopen meer dan een miljoen mensen jaarlijks het risico op een burn-out of andere werk gerelateerde psychische aandoeningen. Vrouwen ervaren meer stress dan mannen, blijkt uit onderzoek. Maar wat betekent dat dan? Een persoonlijk verhaal van stress en er mee leren omgaan.
 • Drie tips om echt naar jezelf te luisteren
  23 november
  7 min

  Drie tips om echt naar jezelf te luisteren

  Altijd anderen pleasen of overal de beste in zijn. Je bent je er niet altijd bewust van, maar bepaald gedrag vertoon je vooral om te overleven. Hoe leer je meer luisteren naar jezelf? En zo meer te doen wat bij je past.
 • Van spagaat naar daad met de Geluksweegschaal
  18 september
  8 min

  Van spagaat naar daad met de Geluksweegschaal

  Je droomt over een wereldreis, je ideale huis of je ware ambitie. Na veel twijfelen, weet je nog steeds niet of je de gok moet wagen. Herken jij dit dilemma? Met deze techniek kom jij dichterbij jouw geluk. Van spagaat naar daad dus.
 • Vijf NLP-vooronderstellingen die jouw kijk op de wereld verbreden
  22 augustus
  6 min

  Vijf NLP-vooronderstellingen die jouw kijk op de wereld verbreden

  Zorgt dat je meer vrijheid ervaart binnenin jezelf en in alle relaties om je heen met deze 5 vooronderstellingen. Deze blog gaat over jouw (gekleurde) bril!
 • Met deze vijf NLP-vooronderstellingen bekijk je dingen makkelijker vanuit verschillende invalshoeken
  22 augustus
  5 min

  Met deze vijf NLP-vooronderstellingen bekijk je dingen makkelijker vanuit verschillende invalshoeken

  Soms heb je tijdens een gesprek wel eens dat je alleen het niet fijne gedrag ziet en het je maar moeilijk lukt om het anders te zien. Deze vijf vooronderstellingen kunnen je helpen in deze situaties om ‘uit te zoomen’. Je creëert voor jezelf mogelijkheden om te reageren en je houdt je energie bij jezelf.
 • Rust vinden in een drukke wereld; boekentips 2018!
  16 juli
  2 min

  Rust vinden in een drukke wereld; boekentips 2018!

  De zomerzon, mooie omgeving, een koud glas limonade én een boek! Maar hoe kies je welk boek het wordt? Leer jij graag over jezelf? Dan hebben we wat voor je. Deze maand hebben we onze meest inspirerende trainers - allemaal dus - gevraagd naar wat zij jou aanraden deze zomer te lezen. Daar komt íe dan; de boekentips voor 2018!
 • Deze vijf NLP-vooronderstellingen helpen je doelgericht te communiceren
  14 juni
  6 min

  Deze vijf NLP-vooronderstellingen helpen je doelgericht te communiceren

  Het overkomt je regelmatig: tijdens een gesprek word je boos, geïrriteerd of verdrietig door iets dat je gesprekspartner zegt. Je voelt een heftige reactie opkomen. Wat kun je doen? Als NLP trainers vinden wij dit de vijf beste vooronderstellingen die jouw communicatieve vaardigheden verbeteren.
 • Zo gebruik je NLP voor meer succes in het dagelijks leven
  5 juni
  3 min

  Zo gebruik je NLP voor meer succes in het dagelijks leven

  Met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) krijg je scherper inzicht in andermans gedrag en overtuigingen. Wil je weten hoe dit kan leiden tot meer succes? Lees mijn voorbeeld uit de praktijk.
 • De ultieme NLP checklist voor meer werkgeluk
  1 juni
  3 min

  De ultieme NLP checklist voor meer werkgeluk

  Vraag je je wel eens af of je gelukkig bent in je werk? De methodiek NLP geeft je meer inzicht in je werkgeluk en op hoe je het verhoogt. Vanuit mijn ervaring als NLP-trainer stelde ik de volgende checklist op.
 • Ontwijk de vijf valkuilen van geluk
  25 mei
  3 min

  Ontwijk de vijf valkuilen van geluk

  Als je eenmaal weet wat jou gelukkig maakt, ga je volle kracht vooruit om dat te ontwikkelen. En dan? Grote kans dat je in een van de volgende vijf valkuilen stapt. Met je ogen open…hoe dat komt? Lees verder!
 • Hoe ontmoetingen je zelfvertrouwen kunnen verhogen
  17 mei
  3 min

  Hoe ontmoetingen je zelfvertrouwen kunnen verhogen

  Meer zelfvertrouwen ontwikkelen en meer leiderschap nemen over je leven? Jezelf openstellen voor ontmoetingen met anderen is een effectieve manier om dit te bereiken. Lees in dit verhaal over mijn persoonlijke groei en hoe jij net als ik meer regie over je handelen krijgt.
 • Deze invloed heeft je omgeving op jouw geluk
  26 april
  3 min

  Deze invloed heeft je omgeving op jouw geluk

  Hoe vind je geluk in een maatschappij die bol staat van de afleidingen? Lees hier welke invloed je omgeving heeft op jouw geluk en hoe jij daarbinnen je eigen koers naar geluk vindt.
 • Hoe haal ik meer geluk uit mijn werk?
  12 april
  3 min

  Hoe haal ik meer geluk uit mijn werk?

  Heb je het gevoel dat je liever iets anders wil op je werk, maar dat je klem zit? Oftewel: zit je op een omweg naar geluk of misschien wel een doodlopend spoor? Met een geluksbesluit kom ook jij vast weer op je eigen spoor naar geluk!
 • 4 ingrediënten voor een zinvol leven
  6 februari
  3 min

  4 ingrediënten voor een zinvol leven

  Mensen die de zin en betekenis van wat ze doen kunnen aangeven, zijn zelfbewust, doelgericht, tevreden en blij met wat ze doen. Maar hoe leef je zinvol? Trainer Marie José geeft je 4 ingrediënten mee om een zinvol(ler) leven te creëren.