8.9

Inspiratie


Meer inspiratie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang inspirerende inzichten en praktische tips en tools!
Ja, dat wil ik!

Of volg ons op social media!
 
Naar Linkedin
 • Hoe druk ben jij echt?
  11 september
  3 min

  Hoe druk ben jij echt?

  Zijn we te druk omdat er teveel te doen is? Of zijn we druk omdat we ervoor kiezen druk te zijn? Trechter wat écht belangrijk is voor meer rust in je agenda.
 • Waar richt jij je camera op?
  30 augustus
  3 min

  Waar richt jij je camera op?

  Soms voel je dat je stilstaat en geen energie hebt om de regie te pakken. Hoe kom je dan in beweging om weer de beste versie van jezelf te worden?
 • Hoe lang zit jij al in de gevangenis?
  7 augustus
  5 min

  Hoe lang zit jij al in de gevangenis?

  Voelt het soms alsof je opgesloten zit? Welke mentale tralies houden jou tegen? Geef je gevoelens, ervaringen en littekens de ruimte om weer baas te worden van je eigen leven.
 • Moeten, moeten, moeten
  14 juni
  5 min

  Moeten, moeten, moeten

  Ben je ever to do-vrij? Het eeuwige 'moeten' zit zodanig in ons gedrag verankerd, dat we ons leeg en zinloos voelen als we niet continu ergens naartoe op weg zijn. Ga voor Het Grote Genieten!
 • Neem een moment stilte
  16 mei
  4 min

  Neem een moment stilte

  In de drukte van het dagelijks leven is het soms fijn om even te vertragen. Neem een moment stilte voor nieuwe energie en kom in een diepere connectie met jezelf.
 • Minder stress, meer vrijheid
  6 maart
  8 min

  Minder stress, meer vrijheid

  Werkstress: beroepsziekte nummer één in Nederland. Naar schatting lopen meer dan een miljoen mensen jaarlijks het risico op een burn-out of andere werk gerelateerde psychische aandoeningen. Vrouwen ervaren meer stress dan mannen, blijkt uit onderzoek. Maar wat betekent dat dan? Een persoonlijk verhaal van stress en er mee leren omgaan.
 • 4 Tips hoe je kunt omgaan met dominant gedrag op je werk
  25 februari
  4 min

  4 Tips hoe je kunt omgaan met dominant gedrag op je werk

  Heb je het volgende wel eens meegemaakt? Een leidinggevende loopt langs je bureau en legt een stapel papierwerk bij je neer met de mededeling: ‘Dit kan je voor morgenmiddag nog wel even doen, toch?’ Je schema zit echter al hartstikke vol en het overvalt je. Hoe ga je ermee om?
 • 6 tips voor meer werkplezier en vitaliteit onder werknemers
  31 januari
  6 min

  6 tips voor meer werkplezier en vitaliteit onder werknemers

  Plezier hebben in je werk en lekker in je vel zitten, leidt tot betere prestaties. Hoe zorg jij er als werkgever of manager voor dat je werknemers genoeg motivatie en energie hebben op de werkvloer? Met deze zes tips help jij jouw mensen het beste uit zichzelf te halen en optimaal te presteren.
 • De zin en onzin van training
  11 januari
  5 min

  De zin en onzin van training

  Als je wilt, kun je elke dag wel ergens in trainen. Voetbaltraining, puppytraining, communicatietraining, rijvaardigheidstraining, weerbaarheidstraining, omgaan-met-stress-training, fitness-training, ‘wees een goede ouder-training’… voor alles is er wel een training. Kun je eigenlijk nog zónder training?
 • BRAVO! Op naar vitaliteit en meer werkplezier
  4 januari
  6 min

  BRAVO! Op naar vitaliteit en meer werkplezier

  BRAVO: meer Bewegen, minder Roken, minder Alcohol, gezondere Voeding en voldoende Ontspanning. Zo helpt BRAVO om je vitaliteit en werkplezier te verhogen. En denk bij bewegen aan drie verschillende vormen: sociaal, mentaal en financieel bewegen!
 • Zo maak jij de meeste impact zonder woorden
  3 december
  4 min

  Zo maak jij de meeste impact zonder woorden

  Heb je een belangrijk gesprek of pitch op je werk en wil je de ander overtuigen? Je bereikt je doel eerder met behulp van non-verbale communicatie. Met deze tips maak jij de meeste impact zonder woorden.
 • Drie tips om echt naar jezelf te luisteren
  23 november
  7 min

  Drie tips om echt naar jezelf te luisteren

  Altijd anderen pleasen of overal de beste in zijn. Je bent je er niet altijd bewust van, maar bepaald gedrag vertoon je vooral om te overleven. Hoe leer je meer luisteren naar jezelf? En zo meer te doen wat bij je past.
 • Doe als de Huna's
  6 november
  3 min

  Doe als de Huna's

  Doe als de Huna’s op Hawaii | Love, Respect & Hang Loose! Stel je voor: je zit op een eiland en het is tussen de eilanders niet altijd pais & vree. Hoe zorg je dat iedereen tevreden en harmonieus op het eiland blijft? Daar hebben de Huna’s van Hawaii iets op gevonden dat ons nog altijd helpt. Wat? Dat lees je in het blog.
 • Wij zijn gelukkig
  2 november
  2 min

  Wij zijn gelukkig

  Aan de vooravond van zijn 30-jarig bestaan heeft Schoonderwoerd weer het CEDEO-klanttevredenheidcertificaat behaald. En daar zijn we heel gelukkig mee! Want deze keer kregen we de beste resultaten ooit! 100% van onze klanten -jij dus- is tevreden tot zeer tevreden!
 • Vijf uitgangspunten om geluk te vinden
  15 oktober
  6 min

  Vijf uitgangspunten om geluk te vinden

  Hoe leid je een gelukkig leven waar je ten volle voldoening uithaalt? Trainer Pep Degens presenteert de 5 uitgangspunten die essentieel zijn voor jouw geluk. Met deze tips sta jij voor jezelf en jouw talent!
 • Mens word gelukkig! Drie technieken die je helpen
  9 oktober
  5 min

  Mens word gelukkig! Drie technieken die je helpen

  Wat zijn de beste manieren om duurzaam geluk te bereiken? Op basis van zijn expertise in gelukkig worden stelde trainer Pep Degens deze drie technieken samen. Zó krijg jij meer regie over je leven en je geluk. Wil je actief werken aan je geluk in jouw dagelijks leven? Deze technieken helpen je meer regie te nemen en incasseringsvermogen te ontwikkelen, en bovendien te kiezen voor wat je vanuit je hart wilt.
 • Van spagaat naar daad met de Geluksweegschaal
  18 september
  8 min

  Van spagaat naar daad met de Geluksweegschaal

  Je droomt over een wereldreis, je ideale huis of je ware ambitie. Na veel twijfelen, weet je nog steeds niet of je de gok moet wagen. Herken jij dit dilemma? Met deze techniek kom jij dichterbij jouw geluk. Van spagaat naar daad dus.
 • Vijf NLP-vooronderstellingen die jouw kijk op de wereld verbreden
  22 augustus
  6 min

  Vijf NLP-vooronderstellingen die jouw kijk op de wereld verbreden

  Zorgt dat je meer vrijheid ervaart binnenin jezelf en in alle relaties om je heen met deze 5 vooronderstellingen. Deze blog gaat over jouw (gekleurde) bril!
 • Met deze vijf NLP-vooronderstellingen bekijk je dingen makkelijker vanuit verschillende invalshoeken
  22 augustus
  5 min

  Met deze vijf NLP-vooronderstellingen bekijk je dingen makkelijker vanuit verschillende invalshoeken

  Soms heb je tijdens een gesprek wel eens dat je alleen het niet fijne gedrag ziet en het je maar moeilijk lukt om het anders te zien. Deze vijf vooronderstellingen kunnen je helpen in deze situaties om ‘uit te zoomen’. Je creëert voor jezelf mogelijkheden om te reageren en je houdt je energie bij jezelf.
 • Rust vinden in een drukke wereld; boekentips 2018!
  16 juli
  2 min

  Rust vinden in een drukke wereld; boekentips 2018!

  De zomerzon, mooie omgeving, een koud glas limonade én een boek! Maar hoe kies je welk boek het wordt? Leer jij graag over jezelf? Dan hebben we wat voor je. Deze maand hebben we onze meest inspirerende trainers - allemaal dus - gevraagd naar wat zij jou aanraden deze zomer te lezen. Daar komt íe dan; de boekentips voor 2018!
 • Deze vijf NLP-vooronderstellingen helpen je doelgericht te communiceren
  14 juni
  6 min

  Deze vijf NLP-vooronderstellingen helpen je doelgericht te communiceren

  Het overkomt je regelmatig: tijdens een gesprek word je boos, geïrriteerd of verdrietig door iets dat je gesprekspartner zegt. Je voelt een heftige reactie opkomen. Wat kun je doen? Als NLP trainers vinden wij dit de vijf beste vooronderstellingen die jouw communicatieve vaardigheden verbeteren.
 • Zo gebruik je NLP voor meer succes in het dagelijks leven
  5 juni
  3 min

  Zo gebruik je NLP voor meer succes in het dagelijks leven

  Met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) krijg je scherper inzicht in andermans gedrag en overtuigingen. Wil je weten hoe dit kan leiden tot meer succes? Lees mijn voorbeeld uit de praktijk.
 • De ultieme NLP checklist voor meer werkgeluk
  1 juni
  3 min

  De ultieme NLP checklist voor meer werkgeluk

  Vraag je je wel eens af of je gelukkig bent in je werk? De methodiek NLP geeft je meer inzicht in je werkgeluk en op hoe je het verhoogt. Vanuit mijn ervaring als NLP-trainer stelde ik de volgende checklist op.
 • Ontwijk de vijf valkuilen van geluk
  25 mei
  3 min

  Ontwijk de vijf valkuilen van geluk

  Als je eenmaal weet wat jou gelukkig maakt, ga je volle kracht vooruit om dat te ontwikkelen. En dan? Grote kans dat je in een van de volgende vijf valkuilen stapt. Met je ogen open…hoe dat komt? Lees verder!
 • Hoe ontmoetingen je zelfvertrouwen kunnen verhogen
  17 mei
  3 min

  Hoe ontmoetingen je zelfvertrouwen kunnen verhogen

  Meer zelfvertrouwen ontwikkelen en meer leiderschap nemen over je leven? Jezelf openstellen voor ontmoetingen met anderen is een effectieve manier om dit te bereiken. Lees in dit verhaal over mijn persoonlijke groei en hoe jij net als ik meer regie over je handelen krijgt.
 • Deze invloed heeft je omgeving op jouw geluk
  26 april
  3 min

  Deze invloed heeft je omgeving op jouw geluk

  Hoe vind je geluk in een maatschappij die bol staat van de afleidingen? Lees hier welke invloed je omgeving heeft op jouw geluk en hoe jij daarbinnen je eigen koers naar geluk vindt.
 • Hoe haal ik meer geluk uit mijn werk?
  12 april
  3 min

  Hoe haal ik meer geluk uit mijn werk?

  Heb je het gevoel dat je liever iets anders wil op je werk, maar dat je klem zit? Oftewel: zit je op een omweg naar geluk of misschien wel een doodlopend spoor? Met een geluksbesluit kom ook jij vast weer op je eigen spoor naar geluk!
 • 4 ingrediënten voor een zinvol leven
  6 februari
  3 min

  4 ingrediënten voor een zinvol leven

  Mensen die de zin en betekenis van wat ze doen kunnen aangeven, zijn zelfbewust, doelgericht, tevreden en blij met wat ze doen. Maar hoe leef je zinvol? Trainer Marie José geeft je 4 ingrediënten mee om een zinvol(ler) leven te creëren.
 • Slimme organisaties doen aan APK-interventies
  24 januari
  1 min

  Slimme organisaties doen aan APK-interventies

  Vitale organisaties stralen van laag tot hoog uit dat medewerkers verantwoordelijk zijn voor hun eigen ontwikkeling.
 • 5 tips om je comfortzone te vergroten
  2 januari
  5 min

  5 tips om je comfortzone te vergroten

  In je comfortzone voelt het veilig en vertrouwd. Je leert echter niets en er gebeurt weinig verrassends. Je stretchzone is het gebied waarin je leert, en je je openstelt voor nieuwe ervaringen. Lees hier over de kunst van het vergroten van je comfortzone.