8.9

Visie op team-ontwikkeling

Visie op team-ontwikkeling

TEAMONTWIKKELING ALS TROEFKAART VOOR SUCCES!

Een team vervult een essentiële rol in elke organisatie. Want wees eerlijk. Niemand staat ’s ochtends op met de vraag: ‘hoe ga ik vandaag de strategie van mijn organisatie dienen?’ Hoe duidelijk die dan ook aan de muur prijkt in de hal van je organisatie.
De vraag is eerder: met wie heb ik vandaag een afspraak? Of ‘Wie helpt bij mijn project?’ Of ‘Hoelaat stap ik even binnen bij mijn teamleider?’ Dagelijkse vragen over ‘daily business’... Teambusiness.

BELANG VAN TEAMONTWIKKELING

Het team verbindt het individu aan de organisatie net zoals een gezin ons verbindt aan onze familie. Het is dan ook van groot belang, in te zetten op teamontwikkeling als je de hele organisatie wilt laten groeien. In het team kan verandering worden gezaaid, groeien en beklijven. Het team is de troefkaart in het spel van de organisatie.
Iedereen wil dat gelukkig, groeien. Iedereen zegt ‘ja’ zodra de organisatie vooruit wil. Maar dan... Dan blijkt er toch verschil tussen zeggen en doen. Verandermoeheid, niet weten hoe, onveiligheid, geroddel, opportunisme gaan in de weg staan.

WIE ZIT ER AAN DE KNOPPEN VAN DE TEAMGROEI?

Het team zelf. Natuurlijk met een teamleider. Wij zien het team inclusief de teamleider als hoofdrolspeler en stappen samen het toneel op. Prikkelen, verleiden, dagen uit en sturen waar nodig met harde hand. Hebben verrassende interventies, workshops en ideeën paraat om vooruit te komen. Want nogmaals: iedereen wil best. Maar de (vaak onzichtbare) teamdynamiek is het geheime wapen van het team dat ook als ‘anti- groei’ kan werken.

ONZE WERKWIJZE

Schoonderwoerd begrijpt teams en hoe belangrijk ze zijn. In de praktijk zien we vaak teams die onbegrepen zijn, onderpresteren, graag willen en toch niet kunnen. Daar ligt onze bezieling, om met deze teams het toneel op te stappen. Met kennis, kunde en kunst en op uiterst praktische manier komen we in gesprek met het team. Want het team volgt zijn eigen logica. Aansluiten bij die logica, de dynamiek blootleggen en samen op pad gaan in groei is onze kracht.

CONTACT

Teamontwikkeling is bij uitstek maatwerk. Ieder team is uniek en vraagt andere interventies, werkvormen en aanpak. Wij vinden het altijd leuk om te sparren over jouw team. Dus mail of bel ons gerust,

Contact
Filters